SEMINARIUM: Ska alla göra film? 2014

ska-alla-gora-film

Det finns många fler sätt att jobba med film – utöver roller som producent och regissör. Det finns många närliggande områden till filmbranschen som också kan bli en naturlig del att arbeta med. På samma sätt som jag visste att jag gillade mat men inte vad jag tyckte om sushi innan jag testat första gången. På Innovatums Inkubator i Trollhättan finns ett 30-tal företag inom kreativa industrier som webb, app, musik, film och design. Det som driver dessa unga och nya företagare är att arbeta med det man älskar. På Inkubatorn får de rådgivning från olika personer som gjort deras resa tidigare och tillgång till kontor, nätverk och kompetens. Det blir en grym miljö med mycket fokus på affärsutveckling. Vi får höra historien om Viral Company, Dockhus och om Markus Nordenstam som sålde sitt program Naiad med specialeffekter till Hollywood. Och om många fler.  Vad är likheten mellan Spotify, Junkyard, Luger och Cheap Monday? Dom startades av personer som ville jobba med duktiga vänner och inom områden som de älskar. I framtiden blir det engagemanget ofta viktigare än smartheten när man ska lyckas inom kreativa industrier.

 

Haak RebeckaSEMINARIUM: Ska alla göra film? 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.