Zentropa Sweden delar ut pris 2014

zentopapriset_FLUM

 

ZENTROPA POST PRODUCTION SWEDEN delar för första gången ut Zentropa-priset. Priset går till ett filmprojekt som visar att kreatörerna har stor filmisk kunskap, berättarglädje och egensinnighet.Priset består av professionell efterbearbetning på Zentropa i Trollhättan till vinnarens nästa filmprojekt. Det betyder att vinnarens nästa film kommer att gradas i Zentropas gradingstudio och Zentropa kommer även att ge rådgivning kring eventuella vfx i filmen. Innan inspelningen startar kan Zentropa även ge rådgivning om kamera och look på filmen. Slutligen levereras filmen färdig i diverse visningsformat till regissören.

Danska filmbolaget Zentropa har under de senaste 22 åren gjort filmer som har haft stor betydelse för Danmark men även för hela världens filmkonst. Bolagets främsta filmskapare genom alla år är Lars Von Trier som konstant flyttat på filmkonstens gränser, med filmer som ”Idioterna”, ”Breaking the Waves”, ”Dogville”, ”Melancholia” och nu senast ”Nymphomaniac”. Men även regissörer som Thomas Vinterberg, Susanne Bier och många andra har tillsammans med Zentropa skapat fantastiska filmer. Zentropa Sweden är det svenska dotterbolaget som ligger i Trollhättan. Vi samproducerar många av Zentropa Danmarks filmer och i Trollhättan har vi gjort både inspelningar och efterbearbetning av ett stort antal filmer. Dessutom producerar och utvecklar vi även egna filmprojekt. Under 2015 kommer vår senaste film ”The here after” regisserad av Magnus von Horn.

 

Haak RebeckaZentropa Sweden delar ut pris 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.