Sara Sommerfeld JURY 2014

Sara_sommerfeld--bara-namnet---ingen-text

Sara Sommerfeld debuterade som barnskådespelare vid 10 års ålder i dramaserien ”Maskrosbarn”, gick på Teaterhögskolan i Göteborg 1997-2001 och har sedan arbetat inom film, TV, radioteater och teater. Hon fick ett publikt genombrott med långfilmen ”Vingar av glas”,  där hon tilldelades pris för Bästa Kvinnliga Skådespelerska på Nordiska Filmfestivalen i Haugesund, samt fick en guldbaggenominering. Ett urval av film och TV som Sara har medverkat i är: Tsatsiki – vänner för alltid, Babas Bilar, Göta Kanal 3, Hem till Midgård, Gustafsson 3 tr och Beck – Advokaten. Senast var Sara aktuell i rollen som Sara Bernard i tre långfilmer baserad på de populära barnböckerna ”Lasse Majas detektivbyrå” – med premiär under hösten 2014 och 2015. På scen har Sara synts i ett flertal huvudroller. Tex. på Stockholms Stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Malmö Dramatiska Teater och Teater Giljotin. År 2010 gjorde Sara rollen som Doris (Rizzo) i Grease – den svenska versionen på Göta Lejon samt en efterföljande Sverigeturné på landets arenor.

Haak RebeckaSara Sommerfeld JURY 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.