Helen Ahlsson JURY 2014

helen-AHLSSON---ingen-text

Helen Ahlsson tillträdde som konsulent 1 september 2014 till ”Moving Sweden” på Svenska Filminstitutet. Efter examen från Dramatiska institutets produktionslinje 2002 har Helen varit verksam som producent och från 2005 på produktionsbolaget Tre Vänner. Bland titlarna som hon varit med i finns Guldbaggebelönade dokumentären ”Armbryterskan från Ensamheten” år 2004 (i samregi med Lisa Munthe), novellfilmen ”Parasiten” (Kritikerveckan i Cannes), Guldbaggebelönade ”Kid Svensk” och ”Till det som är vackert” (tvåfaldigt Guldbaggebelönad och utsedd till bästa film i Pusan). Hon har även studerat fotografi, journalistik och konstvetenskap och arbetat som förlagsredaktör, stillbildsfotograf och biografmaskinist samt varit mentor, jurymedlem och uppskattad föreläsare. År 2006 utsågs hon av Filminstitutet till ”Producer on the Move” på Cannes filmfestival.

Haak RebeckaHelen Ahlsson JURY 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.