Emil Jonsvik JURY 2014

EMIL_JONSVIK---ingen-text

Emil Jonsvik regisserade sin första film vid 12 års ålder (ZTV) och har gått på en filmskola i Film i Västs regi. Han har även gjort över 100 produktioner och har jobbat med alltifrån teamfunktioner, som t.ex. elektriker och klippare till regissör och fotograf. Emil har regisserat och producerat Filmen 7X / Lika barn leka bäst för bio och tv. År 2010 vann han regissörspriset ”Amuletten” för bästa regi och 2011 var han vinnare av ”Bästa film” i Belgiens Internationella Crime Filmfestival – för filmen 7X/Seven Bullets. Han är även regissör till storfilmen ”Krigarens Ö” med bl.a. prisade skådespelaren Kim Bodania från tv-serien Bron. Just nu är han i förproduktionsstadiet med två nya filmer ”Rånet” och ”Som bröder”.  Under ”Propaganda festival” vann han pris för ”Bäst film” med filmen ”Shindig” som även visats i Cannes. Han har även regisserat ”Sen kväll med Pierre” (SVT) som har över 3 miljoner visningar på Youtube. Han har även jobbat med artister som Marie Fredriksson och Ken Ring.

www.jonsvik.com

Haak RebeckaEmil Jonsvik JURY 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.