Levande karaktärer!

2013_sem_zara_waldeback”När du hittar dina karaktärer, så hittar du också din story. Men det gäller att behandla dem med omsorg, att ge dem utrymme att uttrycka sig och berätta om sig själva.”

Zara Waldebäcks skrivövningar gör det enkelt och roligt att jobba med karaktärer på djupet, med frågor som öppnar upp och får dem att bli komplexa, överraskande och genuina. Genom att undersöka relationen mellan karaktär, tema och struktur ser vi hur lätt det kan vara att skapa handling.

Zara Waldebäck är författare, dramaturg och pedagog. Hon har bland annat undervisat i manus och filmskapande på universitet i London, jobbat med British Screen, First Film Foundation, UK Film Council och Film London, samarbetat med engelska och danska långfilmsproducenter, regisserat prisbelönta kortfilmer och skrivit böckerna ”The Creative Screenwriter” och ”Writing for the Screen” tillsammans med Craig Batty. Nu är hon huvudlärare på Broby Grafiskas manusutbildning och frilansar som dramaturg.

Seminarium: Levande karaktärer – levande manus
Seminariehållare: Zara Waldebäck
Hebe, fredagen 2013-10-22 kl. 15.30-17.00

 

Thomas AnderssonLevande karaktärer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.