Alla vinnare 2018!

Novemberfestivalen 2018 är avgjord och här är alla vinnare!

Bilder på vinnarna hittar ni här!

NOVEMBERJURYNS PRISER

Jury 2018
Saga Becker
Andreas Fock
Ami Ekström

Pris för Bästa Manus tilldelas Julia Thelin för filmen Brottas
Bästa manus går till en fulländad historia som imponerat på oss alla i juryn. Historien och utvecklingen är så genomtänkt, genomarbetat och skriver inte någon på näsan. I sitt lågmälda tempo och med sina trovärdiga karaktärer känns det på riktigt.

__________________________________

Pris för Bästa Foto tilldelas Viktor Wiberg för filmen Säg nåt

Ett ambitiöst foto som vågar ta ut svängarna. Som varierar, ligger nära, under huden och som tar in naturen för att skildra känslor som är svåra att sätta ord på.

__________________________________

Pris för Bästa Klipp tilldelas Philip Coroiu och Jacob Gustin för filmen Brännpunkt
Klippningen av den här filmen är av helt avgörande betydelse för att ta fram både den uppenbara nutidsdramatiken och narrativet bakåt. Klipparen lyckas sy ihop filmens innehållsrika bildupplägg och dess olika tidsplan till en fungerande helhet och ett flöde som inte fastnar i tillbakablickarna.

__________________________________

Pris för Bästa Ljud tilldelas Niklas Jonasson och Emma Sand för filmen Den sista droppen

Med små medel lyckas de på ett trovärdigt sätt inte bara sätta stämningen utan även driva historien framåt. Ett ljud som inte går att komma undan och som gör publiken förstår varför bägaren rinner över.

__________________________________

Pris för Bästa Originalmusik tilldelas Ola Sandberg för filmen Brännpunkt
Med ett sound som verkligen sticker ut från mängden och där ljudet växer sig in i historien och blir en del av berättandet av alla dessa stora känslor som ska tonsättas. Med några väl valda sluttoner som tyder på professionalitet lever musiken i symbios med historien och skulle inte vara densamme utan.

__________________________________

Pris för Bästa Skådespelare tilldelas Fiona Broman för rollen som Hedda i filmen Sushi
Att som skådespelare leverera parallella, motstridiga, känslolägen är inte lätt. Personen lyckas med konststycket att i ett och samma ögonblick spela både less på sin mamma och stirrigt nykär, för att i nästa framstå som både kåt och uttråkad. Allt detta i några fjärilspirriga scener med total närvaro som får oss att vilja äta sushi i sängen.

__________________________________

Tredjepris i Mellanvikt tilldelas Lily Malm för filmen Incognito
Friskt vågat hälften vunnet i passionerad och energisk film som behandlar allvar på ett lekfullt sätt. En film som vågar utforska och testa nya grepp i sin vilja att kommunicera sitt meddelande på ett cinematiskt och mustigt sätt. En film som lovar gott inför framtiden. Fortsätt experimentera!

__________________________________

Andrapris i Mellanvikt tilldelas Robin Brose för filmen Fader son
Med ett foto som levererar på högnivå så kommer vi nära karaktärerna. Och i dialogen så får vi på ett trovärdigt sätt ta del av hur svårt det kan vara att mötas. En fin film om en komplicerad relation.

__________________________________

Förstapris i Mellanvikt tilldelas Amelia Finngåård för filmen Naken
Förstapriset i mellanvikt går till en film där det finns en finkänslighet som är väl vald för den här formen och där berättelsen, rösten och kroppen får finnas till på sina egna villkor. Det är ärligt. Det är rått. Det är hudlöst. Det är naket.

__________________________________

Tredjepris i Tungvikt tilldelas Philip Coroiu och Jacob Gustin för filmen Brännpunkt
Tredjepriset i Tungvikt går till en film som inte sparar på krutet. En film som går all in, som tar för sig och som vågar ta risker. En film som vandrar runt i tunga känslor då som nu. Ett härligt känslokaos i både manus och i sitt visuella uttryck.

__________________________________

Andrapris i Tungvikt tilldelas Christian Zetterberg för filmen Skoldiscot
Detta är feel good i sitt esse. Med ett konsekvent hantverk, välspelad och fyndig. Ett bevis på att korta filmer om unga människor kan rymma stora känslor. Gött romantisk och så fin.

__________________________________

Förstapris i Tungvikt tilldelas Julia Thelin för filmen Brottas
En komplett genomförd film som får oss ned i parterr. Med precision och fullödig professionalitet i allt från rollsättning, regi och skådespel till fotovinklar, scenval och rytm berättar den på ett fysiskt pulserande sätt om en vänskaps uppgång och fall. Tungviktsmatchen vinns inte bara med teknisk överlägsenhet, utan med direkt nacksving.

PUBLIKENS PRIS

Publikens pris på Novemberfestivalen 2018 tilldelas filmen Skoldiscot

ÖVRIGA PRISUTDELARE

Live at heart har valt ut filmen Där finns inte jag av Lama Alshehaby för visning under 2019 års festival
En film om vad som krävs för att bekämpa sin rädsla för förändring och mod att lämna det som känns tryggt. I en tid där vi verkligen behöver lyssna och förstå dem som flyr så är denna berättelse med sin unika röst fylld med sorg, ilska och värme. En historia som greppar tag i våra hjärtan.

__________________________________

Svenska Filminstitutets Hederspris går till filmen Inte vuxen av Gry Lindgren
Med rik känsla för detaljer i såväl manus och foto som ljud och ljus berättar denna film om hur snabbt katastrofen kan vända upp och ned på våra liv. Här förenas finkänslighet och djärvhet, inte minst i skådespeleriet som med små nyanser fångar barnets perspektiv i en hopplöst självupptagen vuxenvärld. Att skildra barnets blick med sådan lyhördhet är inte bara välbehövligt, det är också sällsynt drabbande. Med överraskande stillsamma medel skapas en dramatisk spänning som följer oss från första till sista bildutsnittet. Resultatet är hjärtskärande.

__________________________________

BUFF Filmfestival har valt ut filmen Skoldiscot av Christian Zetterberg för visning under 2019 års festival
En välgjord film på ett universellt tema som med stor igenkänning skildrar hur svårt det kan vara att våga visa vem en tycker om. En film om vänskap, kärlek och om att våga ta det viktiga steget. En film som alla borde få se och bli peppade av.

__________________________________

Göteborg Film Festival har valt ut filmen Blatten av Begonia randhav för visning vid 2019 års festival
Med en stor dos humor och lekfullhet släpper regissören ut ett ohämmat hämndbegär och belyser samtidigt ett vardagsliv kantat av rasism.

__________________________________

Göteborg Film Festival har valt ut filmen Där finns inte jag av Lama Alshehaby för visning vid 2019 års festival
Med en kreativ användning av den dokumentära formen får vi ett gripande personporträtt och ett nytt perspektiv på ett högaktuellt ämne.

__________________________________

Göteborg Film Festival har valt ut filmen Forsen vid Brännavi av Matilda Wikingson för visning vid 2019 års festival
Sorg och saknad skildras med en finkänslig blick och ger tittaren en intim historia om ett barns första kontakt med döden.

__________________________________

Amandus har valt ut filmen Där finns inte jag av Lama Alshehaby för visning under 2019 års festival
Vinnerfilmen er en sterk historie om familie og oppvekst. Den tar opp et viktig, omdiskutert og samfunnsaktuelt tema som ofte vises i media, men som her belyses fra en annen side enn man er vant til å se. Det er en veldig ærlig film om de dramatiske endringene i mange personers liv, og man føler med fortelleren fra start til slutt. Filmens underliggende alvorlighet blir både understreket og brutt av animasjoner som viser til hvor mye fortelleren har måttet gå gjennom i en ung alder. Hele filmen samles opp i den kanskje viktigste setningen «Livet bestemte over oss». For å ha gitt oss et nytt innblikk i et dagsaktuelt tema på en sterkt måte, går årets Amanduspris på Novemberfestivalen 2018 til «Där Finns Inte Jag».

__________________________________

Nordisk Ungdoms Filmfestival har valt ut filmen Brännpunkt av Philip Coroiu och Jacob Gustin för tävlan under 2019 års festival
Vinnerfilmen er en godt fortalt historie som gjennom spennende filmatiske elementer og overganger bringer seeren inn i en personlig og tung historie.

__________________________________

Nordisk Ungdoms Filmfestival har valt ut filmen Incognito av Lily Malm för tävlan under 2019 års festival
Vinnerfilmen setter lys på et viktig tema, og gjennom en god mix av tempo, sjangere og materiale bringer seeren inn i filmskaperens egen historie og viser at selv en verden i utvikling kan stå stille enkelte steder.

En man kan också ta ett antidepressivt medel eller en annan lugnande medel som Prozac (Zoloft). Dessa typer av alternativa behandlingsalternativ på denna webbplats finns vanligtvis gratis eller mycket billiga och kan hjälpa en man att hantera ED snarare än att få honom till akutmottagningen.

__________________________________

ABF:s Filmpris går till filmen Brottas av Julia Thelin

Denna filmare skildrar på ett normkritiskt och starkt sätt två ungas vänskap i en tid i livet när allt är förvirrande. Regissörens berättarteknik är perfekt avvägd för att lyfta fram karaktärerna utifrån ett perspektiv som sällan skildras i media. Filmen är viktig utifrån ett normkritiskt perspektiv som behövs i den offentliga debatten.

Hedberg KristofferAlla vinnare 2018!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.