Programpunkt – Regionerna Presenterar – Lo Kauppi m.fl.

REGI! SKÅDESPELERI! MAGI?

Vad krävs för lyckade samarbeten framför kameran? Tre regissörer och en skådespelare berättar om sina vägar i framgång och motgång!  

Regissören Albin Glasell, från Varberg, såg ”Jurassic Park”, och efter det var inget sig likt. Splatterkomedi i hembyn, filmhögskola på Nya Zeeland, och uppstart av eget filmföretag. Albin har gått sin egen väg och har regisserat både amatörer och professionella. ”In the Gap”, som tävlar i årets Novemberfestival – med Lo Kauppi i huvudrollen – har visats på filmfestivaler i hela världen och har gjort viral succé. Men Albin beskriver arbetet med filmen som det värsta han varit med om.

Lo Kauppi är en av Sveriges  djärvaste skådespelare och har i sitt arbete gång på gång utmanat både sig själv och de rådande maktstrukturerna i vårt samhälle. Efter studier på Teaterhögskolan har hon medverkat i mängder av tv-serier, kort- och långfilmer så som Tjuvheder, Beck och 6A. Vad söker hon efter i samarbetet med en regissör? Vad är bra personregi? Och vad vill hon absolut inte höra framför kameran?

Hallandsbaserade regissören Emelie Lindblom långfilmsdebuterade 2017 med flerfaldigt internationellt prisbelönta barn- och ungdomsfilmen ”Rum 213”. För Emelie är personregi att hitta ett gemensamt språk mellan henne själv och skådespelaren. Varje nytt möte, innebär ett nytt sätt att kommunicera. Nu varvar hon sitt eget filmskapande med undervisning på filmlinjen vid Katrinebergs Folkhögskola utanför Falkenberg.

Falkenbergssonen och regissören Jimi Vall Peterson är en rutinerad Novemberfestival deltagare. Redan 2013 debuterade han med filmen ”Fågelle”. Han berättar personliga historier om längtan och rädsla som i den senaste kortfimen ”Sova över” som också tävlar i årets Novemberfestival.

Albin, Lo och Emelie samtalar med moderatorn och filmaren Jimi Vall Peterson om sina erfarenheter framför och bakom kameran. Utmaningar, misstag och framgångsrecept.

Halland, Halland, Halland!

Sveriges västliga sida, mellan ”Skaune” och Sydost och Väst! Här kan du filmutbilda dig från unga år ända in i ett professionellt filmliv. Vår moderator Jimi presenterar Hallands filmutbildningar på olika nivåer: Sturegymnasiets spetsutbildning i film för elever från hela Sverige, och Katrinebergs folkhögskolas filmlinje. Hör mer om satsningar som Level up, Filmkurs för tjejer (nu inne på 9:e upplagan), arbetet med IYMS: International Youth Media Summit, och om talangprogram som Doc Out West.

Vi finns på plats fredag och lördag – besök oss i vår monter i foajén!

Hedberg KristofferProgrampunkt – Regionerna Presenterar – Lo Kauppi m.fl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *