Priser

Mellanvikt (16-19 år)
Bästa film:  Ett presentkort till ett värde av 15 000 kr. Dessutom två branschackrediteringar* till Göteborg International Film Festival. Priset är framtaget av Novemberfestivalen i samarbete med Göteborg Film Festival. Även 2:a pris och 3:e pris delas ut.   

Tungvikt (20-26 år) 
Bästa film: Ett presentkort på kamerautrustning från Canon (värde 25 000 kr). Dessutom två branschackrediteringar* till Göteborg International Film Festival. Priset är framtaget av Canon och Scandinavian Photo och i samarbete med Göteborg Film Festival. Även 2:a pris och 3:e pris delas ut.

Priser som delas ut under Novemberfestivalen är: 
Bästa Film,
Bästa Manus,

Bästa Foto,
Bästa Ljud,
Bästa Klippning,
Bästa Originalmusik,
Bästa Skådespelare

Alla pristagare i kategorierna ovan får Novemberstatyett och diplom med juryns motivering. Dessutom röstar publiken fram en film som får Publikpriset.

 

Svenska Filminstitutets hederspris
SVENSKA FILMINSTITUTETS HEDERSPRIS delas ut till en film gjord av en filmare i mellanviktsklassen. Prissumman om 5000 kr är tänkt att stimulera fortsatt filmande. 

 

BUFF Filmfestival 
BUFF FILMFESTIVAL väljer ut bästa film berättad ur ett ungt perspektiv för visning på den internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö.

 

Göteborg Film Festival
GÖTEBORG FILM FESTIVAL väljer ut tre filmer för festivalvisning i Göteborg på kommande festival.

 

Nordisk Ungdoms Film Festival 
NUFF väljer en film från varje tävlingsklass under Novemberfestivalen, som kommer vara med i den nordiska ungdomsfilmstävlingen NUFF i Tromsö, Norge.

 

Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival

En representant från Amadnus delar ut ett pris i tungviktsklassen där den vinnande filmen är inbjuden till festivalen i mars.

LIVE AT HEART FILM/Örebro Filmförening väljer ut en eller flera filmer som direkt går till Live at Heart Films kortfilmstävling i passande sektion/kategori. Filmskaparna inkl medarbetare till den eller de utvalda filmerna får full ackreditering till festivalen som pågår mellan den 2-5 september 2020. 

BERGMANVECKAN väljer ut en film ur tungviktsklassen för visning på festivalen, som äger rum på Fårö 23 – 27 juni, 2020. I priset ingår också resa, boende och ackreditering.


PUBLIKENS PRIS

delas ut varje år. Efter festivalens sista filmakt på lördagen röstar publiken fram en vinnande film. Var med och rösta på den film under festivalen som du tycker är bäst!

 

För samtliga priser gäller att eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
*Gäst/branschackreditering = frikort till alla filmvisningar (i mån av plats).

Thomas AnderssonPriser