Jurymedlem nr 3 – Stina Gardell

stinagardell

Stina Gardell är vår tredje och sista jurymedlem för året, regissör och producent med fokus på dokumentärfilmer. Hon är utbildad på Dramatiska Institutet i Stocksholm och år 2005 grundade hon sitt produktionsbolag Mantaray Film som idag är ett av de främsta produktionsbolagen inom dokumentärer i världen. Stina har genom åren tilldelats prestigefulla filmpris som t.ex. Guldbaggen, Kristallen, Ikaros och Silverfjärilen. På den internationella scenen har hon bl.a. tilldelats ”Best Documentary at Prix Italia” år 2007 för ”The Nun” och år 2012 för ”Thinks he is the best”. Hennes senaste dokumentär ”Ingrid Bergman – In her own words” hade premiär under filmfestivalen i Cannes (2015) och tilldelades en Golden Eye Special Mention. Under 2014 tilldelades även Stina Dorispriset för årets filmgeni som främjar jämställdhet i filmbranschen.

Hedberg KristofferJurymedlem nr 3 – Stina Gardell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =